Kardeş (Turkey Region Release)

Krajem 2017. godine Divanhana ostvaruje vrlo uspješan koncert u Istanbulu, gdje je kao gošća pozvana popularna turska glumica i pjevačica Suzan Kardeş. Nedugo nakon tog koncerta, već u februaru 2018. godine, Divanhana i Suzan se sastaju u Sarajevu, te kroz druženje i kreativni rad zajednički snimaju novi materijal koji objavljuju na novom studijskom albumu imena „Kardeş. Album biva skrojen od 10 pjesama poteklih iz bosanskohercegovačke i turske muzičke tradicije, koje su vijekovima putovale i komunicirale, ljubile, grlile, rađale nove ljubavi, sreće i tuge, njedrile muzičko bratstvo i sestrinstvo.

Kardeş“ je u aprilu 2018. godine objavio Kalan Muzik, najpriznatija world music izdavačka kuća u Turskoj, čime Divanhana prvi put dobija izdanje za teritoruju te zemlje.

Kardeş (Turkey Region Release)

(2018 by )

Krajem 2017. godine Divanhana ostvaruje vrlo uspješan koncert u Istanbulu, gdje je kao gošća pozvana popularna turska glumica i pjevačica Suzan Kardeş. Nedugo nakon tog koncerta, već u februaru 2018. godine, Divanhana i Suzan se sastaju u Sarajevu, te kroz druženje i kreativni rad zajednički snimaju novi materijal koji objavljuju na novom studijskom albumu imena „Kardeş. Album […]

Buy £