• admin
  • July 24, 2018

Poslušajte “Vino piju nane age Sarajlije” u izvedbi Divanhane i zvijezde Broadwaya Bradley Deana

Bosanskohercegovački sevdah bend Divanhana svim poštovaocima njihovog rada poklanja sevdalinku  „Vino piju nane age Sarajlije” koju su realizovali u saradnji sa zvijezdom broadwaya Bradley Deanom.

Krajem marta ove godine pomenuti sevdah bend i priznati američki umjetnik su ostvarili saradnju na projektu „Večer Broadwaya“ pod pokroviteljstvom Ambasade Sjedinjenih Američkih država u BiH, gdje su izvodili numere iz poznatih mjuzikla. Muzicirajući, uspjeli su zbližiti instrumentalnu i ritmičku raskoš BH melosa i broadwayskog koncertnog repertoara, te stvoriti uspješnu simbiozu koja je rezultirala sa dva rasprodana koncerta u Sarajevu i Banja Luci.

Nošeni kreativnošću, proveli su jedan radni dan u studiju i zajednički snimili sevdalinku „Vino piju nane age Sarajlije“.

“Iznimno smo ponosni na saradnju sa gospodinom Bradley Deanom, koja je uspjela spojiti možda i nespojivo – sevdah i Broadway. Ljubav prema umjetnosti i predanost muzici, odvela nas je do izvora našeg stvaralaštva i otvorila vrata prema novim svjetovima. U toku realizacije koncertnog koncepta projekta “Večer Broadwaya i sevdaha” proveli smo sedam prekrasnih dana sa gosp. Deanom te smo došli na ideju da bi upravo sevdalinka “Vino piju age Sarajlije” oslikala šarenilo svijeta kojem pripadamo. Moram istaći da smo posebno fascinirani Bradleyevoj iskrenošću u interpretaciji koja je bez obzira na jezičku barijeru nadmašila naša zajednička očekivanja. Vjerujem da je ovo početak našeg zajedničkog putovanja i traganja za iskonskim ljepotama stvaranja. Sretni smo što smo poštovaocima naše muzike i svima koji vole sevdah poklonili jednu nadasve drugačiju i posebnu pjesmu. Smatram da smo pokazali da sevdah pripada svima i sigurna sam da ćemo ovom pjesmom obojiti naš svijet ljepšim i veselijim bojama“ izjavila je pjevačica benda Divanhana Naida Čatić.

Pjesma i video su snimani u Long Play Studiju u Sarajevu. Produkciju potpisuje dugogodišnji saradnik benda Borjan Milošević, a video montažu Kenan Pašić.

Inače, Bradley Dean je nastupao na Broadwayu u mjuziklima „Evita“, „A Little Night Music“, „Man of La Mancha“, Stingovom mjuziklu „The Last Ship“ i mnogim drugim.  Na međunarodnoj sceni, izvodio je mjuzikle „Jekyll and Hyde“ i „The Rocky Horror Show“. Trenutno je predavač na prestižnom Univerzitetu New York.

0 Comments

Recent posts

  • Šejla Grgić je nova članica Divanhane

    Read more >>
  • Poslušajte “Vino piju nane age Sarajlije” u izvedbi Divanhane i zvijezde Broadwaya Bradley Deana

    Read more >>
  • Divanhana objavljuje novi studijski album “Kardeş”

    Read more >>

Categories

Tags